Fina festfrisyrer till sommaren

Inför sommaren är det vanligt att man blir inbjuden till olika festliga evenemang. Till sommaren hör ju studentfiranden, midsommar och bröllop. Högtider som är lite festliga och som man gärna gör sig lite extra fin inför. Att införskaffa sig festkläder är något som många lägger många timmar på, medan festfrisyren är något som många slänger ihop minuterna innan man måste åka till festen. Men det finns en uppsjö festfrisyrer som är passande till sommarens alla festligheter.

När man pratar om festfrisyrer är det många som tror att det är avancerat och tidskrävande. Jag brukar säga bara man har en kam, några hårnålar och vet hur man lockar håret, så kan man enkelt skapa en snygg uppsättning. Grunden till många håruppsättningar är oftast att håret är lockat, vilket kan göras med hjälp av papiljotter, en locktång eller genom att fläta håret. Lockarna skapar volym och glans i håret, något som gör att uppsättningen får ett fint slutresultat.

Fina festfrisyrer till sommaren

Ungdomlig halvuppsättning

En halvuppsättning är en frisyr där håret framför öronen är uppsatt mot nacken i flätor eller i ett hårspänne. Det resterande håret hänger ner för axlarna. Den här uppsättningen framhäver ansiktsdragen, samtidigt som att håret faller ner över axlar. En uppsättning som oftast inte kräver så mycket tid eller kunskap, då resultatet kan åstadkommas med ett vackert hårspänne. Uppsättningen kan alterneras på många olika sätt och uppskattas utav många för att håret kommer bort från ansiktet, samtidigt som hårets längder svallar fritt.

Låg knut

Den låga knuten är en klassisk håruppsättning som har en festlig aura. Genom att ha lockat hår kan du enkelt få resultatet av en låg knut med volym och ett resultat som att frisören har fixat håruppsättningen. För att skapa uppsättningen krävs egentligen endast hårnålar, men håraccessoarer och olika flättekniker kan ge uppsättningen en helt annan look. Genom att ta hårslingor och sätta upp dem med hjälp av hårnålar, så skapar du enkelt den här frisyren.