Hårprodukter

Ett hälsosammare hår beror lika mycket på din allmänna hälsa som hur du tar hand om ditt hår med produkter med mera. Därför bör fokus ligga på att skapa en balans i livet. Här får du en genomgång av de bästa sätten för att ta hand om ditt hår. Med exempel på hårstilar, produkter anpassade efter din hårtyp till träningstips för att förbättra hårtillväxten. Det och lite mer är min gåva till dig!

Hur du väljer att styla håret kan preventera att hårstråna bryts eller skapar små knotor. Beroende på vad du har för hårtyp kan styling produkterna påverka resultatet. För dig med mer oljeproduktion kan lättare oljor göra jobbet till exempel arganolja. Har du torrt hår rekommenderar jag tjockare produkter. Användning av oljor eller krämer är till för att sluta hårstråna och stänga inne vätskan. På så sätt kan du få ett lyster som varar längre.

Hårprodukter

Måltider och träning

Håret behöver näring och till det behövs en varierad kost. För dig som vill boosta dina värden kan ett vitamintillskott vara till nytta. Tillskottet är särskilt viktigt för dig som har en näringsbrist. De vanligaste vitaminerna och mineralerna att hålla koll på är biotin, järn, b12 samt d-vitamin. Välj då en variant som passar just din situation, dvs om du har järnbrist kontrollera att järnvärdena är anpassade efter din åldersgrupp.

Ett tips för dig som snabbt vill öka dina järnvärden är att äta lever 1-2 gånger per vecka, men glöm inte att berika måltiden med citron juice eller annan ingrediens med hög c-vitamin koncentration. En ökad blodcirkulation hjälper till att fördela näringen och det kan göras med hjälp av träning, aerobisk såsom löpning. Ett annat sätt är att regelbundet borsta håret med huvudet lutande neråt. Men borsta inte för ofta.

Bäst vore det att använda en vid kam för att minska skadan. En fläta eller två innan du lägger dig för att minska slitaget när du sover. Hur du väljer att lägga upp håret kan påverka ditt hårs hälsa, med lösa frisyrer på toplistan. Så kom ihåg, hår är en reflektion av din inre hälsa. Därför bör du dricka vatten, träna och ha en balanserad kost, samt fokusera på att reducera dina stressnivåer.