Mina favoriter inom hårvård

Jag har länge letat efter det perfekta schampot som gör mitt hår silkeslent utan att bli flottigt för snabbt. Det har varit svårt och jag har testat många olika schampon som lovade det ena och det andra tills jag hittade Maria Nila. Det var min kollega som tipsade om att hon har många kunder som älskar Maria Nila. Jag testade först Structure Repair -serien som var bra men jag kände att mitt hår kunde bli mjukare.

Mina favoriter inom hårvårdInför julen beställde jag hem schampo och balsam från True Soft-serien och wow, Maria Nila jag är frälst. Det gör mitt hår otroligt mjukt och fint men behåller ändå volymen och gör inte håret platt som andra balsam kan göra. Från att ha tvättat håret varannan dag kan jag nu låta det vara 3-4 dagar mellan tvättarna. Sedan använder jag True Soft hårmask en dag per vecka och låter den sitta minst 30 minuter.

Mina favoritprodukter för styling

Värmeskydd använder jag från Schwarzkopf Got2B Guardian Angel som är en rätt billig produkt och jag tycker den är otroligt prisvärd för runt 80 kronor. Om du använder Guardian Angel sätt plattången på max 220 grader då det är den högsta temperatur som skyddet klarar. Håret luktar gott och får en fin lyster och glans från sprayen. Jag gillar dessutom att det är en spray och inte en kräm som många andra värmeskydd.

Mina favoriter inom hårvårdBeroende på om jag ska föna ut det eller om jag ska göra lockar använder jag olika produkter. Från Redken använder jag Pillow Proof som gör att hårföningen går snabbare och blir bättre. Om jag sen ska locka håret är Killer Curls från Kevin Murphy den bästa stylingcremen för att locka håret. Den är lite dyr men om du är som jag och lockar håret ofta är det en måste-produkt.

Sen är mitt bästa tips att sova i en sovsjal eller sovturban i silke eller satin runt huvudet som gör att håret håller sig finare och mjukare. Det finns en otroligt bra hårolja från Morrocanoil som heter Lightweight oil med bas från Arganolja. Helt enkelt en otroligt bra hårolja som inte gör håret flottigt utan det känns lätt, följsamt och återfuktat. Alla produkter jag har nämnt kan jag varmt rekommendera för alla som vill ha vackert hår.