Frisyrtrender 2020

Trender kommer och går, inte minst när det gäller hår och frisyrer. Vi har nog alla noterat de trender inom frisyrer. För några år sedan var det till exempel extra trendigt med rakt hår. Ombre eller baleage som det kallas har också varit en ihållande trend med mörkare hårbotten och ljusare toppar. Så vad har vi egentligen att vänta under 2020? Det ska vi titta närmare på i detta inlägg.

En populär trend under 2019 har varit 90-talet, dels när det gäller kläder, men också inom hår. Denna trend kommer att hänga kvar även under 2020. Dock kommer den att kombineras med viljan att plocka fram det bästa i varje individs hår. Man vill helt enkelt ta vara på den textur man har naturligt i håret och utgå ifrån den när det är dags att sätta ihop olika frisyrer.

Frisyrtrender 2020

Axellångt, uppklippt och mittbena

Att ha axellångt hår – eller till och med kortare – är helt rätt för den som vill följa trenden under 2020. Långa hår kommer att kortas ner och fräschas upp ordentligt. Detta är dock inte bara trendigt, kort hår är dessutom enklare att underhålla. En enkel, men klassisk frisyr som de flesta med mellanlångt hår kan åstadkomma är att stryka det bakom ena örat. Frisyren passar både till fest och till vardags.

Ytterligare en trend vi kommer att se mer av är uppklippt hår. Denna trend kopplas ihop med 90-talet, där ikoner som Jennifer Aniston agerade modeikoner. Syftet med att klippa upp håret är att skapa volym samt att rama in ansiktet. Att klippa upp håret kan för många kännas skrämmande, särskilt om man sparat ut håret länge. Testa att klippa upp lite i taget, i en takt som du känner dig bekväm med.

Sist men inte minst verkar mittbenan vara här för att stanna. Ju skarpare mittbena du har, desto bättre. Även lugg i kombination med mittbena är en trend vi kommer att se mer av. Det som genomsyrar hårtrenderna 2020 är skarpa linjer och genomtänkta, stilrena frisyrer. Om du vill följa trenden gör du helt rätt i att klippa av dina slitna toppar, klippa upp håret en aning och fixa en fräsch mittbena.