Är det dags att starta en videoblogg?

Jag tänkte skriva av mig om någonting som jag har funderat en del kring på sistone. Eftersom jag tittar på så många fantastiska så kallade YouTubers är jag sugen att själv ge mig in i videobloggandet. Jag har börjat spela in några klipp men fastnar i redigeringen. Jag ska försöka räta ut några frågetecken så kanske det kommer upp en vlogg från mig inom kort. Jag ska bara komma på ett bra namn också!

En anledning till att jag är sugen på att börja videoblogga är ett mål som jag har satt upp för mig själv som handlar om att dela med mig mer kring mående och min vardag. Mina vänner är utspridda över hela landet och några bor utomlands så jag tror att det här skulle kunna vara ett bra sätt att hålla kontakt och involvera dem i mitt liv på ett naturligt sätt.

Är det dags att starta en videoblogg?

Tid för reflektion

Dessutom tror jag att jag med mina många år som bloggare har ganska lätt för att formulera mig och veta vilka budskap och ämnen som mina läsare uppskattar. Jag tror även att ett regelbundet vloggande skulle kunna fungera som en transparent dagbok för mig där jag formulerar mina tankar högt. Det kan nog hjälpa mig att komma fram till vilka förändringar som jag vill göra i mitt liv och vilka delar som jag är nöjd med.

Det handlar alltså om att jag önskar jag hade vett att uppskatta hur bra jag har det. Bara att jag lever i det här landet betyder ju att jag är otroligt priviligerad. Jag vill även prata en del om, och dela av mig av, utmaningar och problem som jag har för att andra ska kunna känna igen sig och känna sig stärkta. De bästa videobloggarna jag känner till är de som har bra kontakt med sina tittare.

Det kommer att vara ett delmål för mig att se till att bygga upp en följarbas med prenumeranter. Förhoppningsvis följer en del bloggläsare med mig men kanske kan jag även nå ut till nya målgrupper på YouTube, där jag har tänkt ladda upp mina vloggar. Åh, jag är så sugen på att komma igång med detta! Dags att ta tag i redigeringen igen för att komma ett steg närmare den första uppladdningen.